Traject voor klachtbehandelaren bij de overheid

Is de klachtopvang in uw organisatie volgens de Awb vereisten geregeld? En wilt u nu zorgen dat uw organisatie écht beter wordt van klachten? Meldt u zich dan aan voor de tweedaagse cursus ‘Beter worden van klachten’ en krijg inspiratie en handvatten voor hoe u met uw organisatie een volgende stap zet in het leren van klachten.

De afgelopen jaren zijn publieke organisaties de klachtbehandeling steeds verder gaan professionaliseren. Maar alleen aandacht voor de beleidsmatige en de juridische kant van klachtenbehandeling leidt niet persé tot een oplossing of hersteld contact. De overheid wordt er ook niet beter van.

Goed leren van klachten blijft in de zorgpraktijk lastig (Nationale Ombudsman 2018). Terwijl het leren van klachten voor alle betrokkenen – van klager tot beklaagde – zo belangrijk is. Voor verbeteringen en voor herstel van vertrouwen in de overheid. De lerende werking van klachten moet dus groter. Maar hoe werk je als klachtbehandelaar aan dat doel?

Samen uitgedaagd worden

Hoe kan de positieve impact van klachten groter? In een tweedaagse cursus ontwikkelt u, samen met collega klachtbehandelaren, een frisse blik op klachten en de omgang met klachten.  U wordt aangezet tot reflectie over de waarde van klachten en krijgt handvatten aangereikt om in uw organisatie de verbeterkracht te vergroten. U neemt uw eigen rol en eigen praktijk daarbij onder de loep. Leren met en van elkaar staat centraal.  Vanuit de conflictbemiddeling voor de individuele klager maken we de vertaalslag naar leren van klachten. Uit onderzoek, theorie en praktijk krijgt u inzichten aangereikt en wordt u uitgedaagd vanzelfsprekendheden te bevragen. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden.

Het eerstvolgende traject voor klachtbehandelaren bij de overheid heeft cursusdagen op 18 en 27 september

  • Voor klachtbehandelaren bij de overheid
  • Van elkaar leren: kleine groepen, intensief contact met andere deelnemers.
  • Gericht op werkelijke doorontwikkeling: een persoonlijke (telefonische) intake, twee cursusdagen op locatie in Utrecht van 10.00-16.00 (inclusief lunch) en een terugkomochtend of middag ter afronding van het traject voor de hele groep.
  • Voor 1295 euro exclusief btw.
    Dat komt op een totaal bedrag van 1566,95 euro inclusief 21% btw.
    Wanneer er meerdere personen komen uit één organisatie komen geldt er ook een samenkom korting van 100 euro op het totaalbedrag.

Inschrijven is hier mogelijk

Leren van klachten