NIEUW: Leren van klachten bij de overheid

Traject voor klachtencoördinatoren/behandelaren bij de overheid

De afgelopen jaren is binnen de overheid meer en meer aandacht gekomen voor een meer oplossingsgerichte aanpak van klachten, zodat de problemen van burgers daadwerkelijk worden opgelost en dat burgers zich gehoord en serieus genomen voelen. De Awb-wetgever had echter ook ooit in gedachten dat klachtbehandeling een meer preventieve werking zou hebben en dat nieuwe klachten voorkomen zouden kunnen worden. Uit onderzoeken van de ombudsman Rotterdam en de Nationale ombudsman blijkt echter dat het leren van klachten nog niet voldoende uit de verf is gekomen. Terwijl het leren van klachten voor alle betrokkenen – van klager tot beklaagde – zo belangrijk is.

Maar het leren van klachten is makkelijker gezegd dan gedaan. Dus het is tijd voor actie!

Bent u klachtencoördinator/functionaris bij een overheidsinstantie? Loopt u rond met vragen als: wat is nu de rode lijn in alle klachten die ik zie, wie kunnen er nu eigenlijk van deze klacht leren, hoe krijg ik beklaagden uit de weerstand en in de leerstand, hoe interesseer ik afdelingshoofden en managers voor de lessen uit klachten, waarom krijg ik zo weinig reacties op mijn klachtrapportages? En wilt u zorgen dat uw organisatie écht beter wordt van klachten?

Het eerstvolgende traject voor klachtbehandelaren bij de overheid heeft cursusdagen op 18 en 27 september. Ook inhouse trajecten op maat zijn mogelijk.

  • Voor klachtencoördinatoren/functionarissen bij de overheid
  • Van elkaar leren: kleine groepen, intensief contact met andere deelnemers.
  • Gericht op werkelijke doorontwikkeling: een persoonlijke (telefonische) intake, twee cursusdagen op locatie in Utrecht van 10.00-16.00 (inclusief lunch) en een terugkomochtend of middag ter afronding van het traject voor de hele groep.
  • Voor 1295 euro exclusief btw.
    Dat komt op een totaal bedrag van 1566,95 euro inclusief 21% btw.
    Wanneer er meerdere personen komen uit één organisatie komen geldt er ook een samenkom korting van 100 euro op het totaalbedrag.

Inschrijven is hier mogelijk

Leren van klachten